Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

To Final Four του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μηχανικών


Στη Λάρισα διεξήχθη το Σάββατο 31/5 και την Κυριακή 1/6/2014  το final four του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μηχανικών μεταξύ των ομάδων ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Λάρισα), ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ (Γιάννενα), ΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Καλαμάτα) και ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ με νικητή την ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία κατάφερε νε επικρατήσει στον τελικό της ομάδας της Λάρισας με 1-0.

Το Σάββατο έγιναν οι ημιτελικοί μεταξύ των ομάδων ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ (Γιάννενα) - ΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Καλαμάτα) και ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Λάρισα) - ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ στο γήπεδο της Νεάπολης Α’, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος επιβαρύνθηκε και από την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε στην διάρκεια του 1ου ημιτελικού.

Στον 1ο ημιτελικό η ομάδα των Ιωαννίνων νίκησε σχετικά εύκολα την ομάδα της Καλαμάτας με 4-0 (ημίχρ. 1-0) με σκόρερς τους Δούμα, Ντούλια και Πούλιο(2) σε ένα ματς που, όπως προαναφέρθηκε, διεξήχθη στο μεγαλύτερο διάστημά του υπό καταρρακτώδη βροχή. 
ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ (Γιάννενα): Μαχαίρας, Πούλιος, Ντούλιας, Ρέσσος, Ζαρπαλάς, Δούμας, Τσόλκας, Καλτσούνης, Γκαζιάνης, Φάης, Χαλάσιος. Επίσης αγωνίστηκαν οι Δρόσος, Κακαΐδης, Λιόντος
ΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Καλαμάτα): Καλλιντέρης, Ξαρχάκος, Φώτιος, Καμαρινάκης, Μαλαβέτσης, Παπαευσταθίου Β., Παναγόπουλος, Παπαντωνίου, Καρακάξας, Μπαζιωτόπουλος, Κότσης. Επίσης αγωνίστηκαν οι Παντελόπουλος, Παπαευσταθίου Α., Γιαννακόπουλος, Φράγκος, Λουμάκης, Παπαδόπουλος,Παπαντωνίου

Στον 2ο ημιτελικό η ομάδα της Λάρισας επικράτησε με 5-1(ημιχρ. 3-1) της ομάδας της Θράκης, όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ, μιας και η ομάδα της Θράκης ήταν ιδιαίτερα απειλητική επιθετικά κυρίως στο 1ο ημίχρονο. Οι σκόρερς για την ομάδα της Λάρισας ήταν οι Γκουντουβάς (2), Παπαδόπουλος, Ζηρδέλης, Πρεζεράκος, ενώ για την ομάδα της Θράκης είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Μολώζης.
ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Λάρισα) : Κερέμης, Λυτροκάπης, Χύτας, Γουλόπουλος, Λιάγκος, Παπαδόπουλος, Παληός, Ζηρδέλης, Γκουντουβάς, Θεοδώρου, Πρεζεράκος. Επίσης αγωνίστηκαν οι Κράιας, Ράπτης, Φιλανδριανός, Κοντοτάσιος.
ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ: Μιχαηλίδης, Καραγκιοζάκης, Παπαθεοδώρου, Μουζαλιώτης, Παντελής, Χισήμ, Δέλκος, Κομνηνός, Μολώζης, Κωνσταντινίδης, Μακρής.

Την Κυριακή έγινε ο τελικός στο γήπεδο Μητσιμπόνα Α’, σε έναν επίσης πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, ενώ σίγουρα έπαιξε ρόλο και η κούραση από τους ημιτελικούς. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα των Ιωαννίνων να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Πούλιο στο 5’, όταν πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι σε γύρισμα του Ντούλια. Στο 20’ ευτύχησε να προηγηθεί μετά από σουτ του Δούμα έξω απ’την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικών αλλάζοντας πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κερέμη. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Λάρισας προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, απειλώντας όμως κυρίως με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις.
Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τις αποβολές των Κράια και Ρέσσου ύστερα από διαπληκτισμό μεταξύ τους. Το γεγονός αυτό δεν άλλαξε την μορφή του αγώνα, με την ομάδα της Λάρισας να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Μαχαίρα, αλλά τους Γιαννιώτες να αμύνονται πειθαρχημένα κλείνοντας όλους τους χώρους και προσπαθώντας παράλληλα με αντεπιθέσεις να «τελειώσουν» το ματς. Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο 10λεπτο, όπου οι Λαρισαίοι ενέτειναν την πίεσή τους και λίγο έλειψαν να φτάσουν στην ισοφάριση όταν στο 82’ η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι του Μαχαίρα ύστερα από σέντρα σουτ του Γκουντουβά. Τελευταία μεγάλη φάση των Λαρισαίων ήταν στο 90’ με τον Παληό να αστοχει με κεφαλιά απ την μικρή περιοχή. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ρεντόπουλου βρήκε την ομάδα των Ιωαννίνων να πανηγυρίζει την κατάκτηση του 1ου πανελλήνιου πρωταθλήματος των Μηχανικών, μετά από ένα διήμερο στο οποίο οι παίκτες και των τεσσάρων ομάδων εκτός από το να παίξουν ποδόσφαιρο, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς γύρω από τον κλάδο τους.
ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Λάρισα): Κερέμης, Λυτροκάπης, Χύτας, Γουλόπουλος, Λιάγκος, Παπαδόπουλος, Φιλανδριανός, Ζηρδέλης, Γκουντουβάς, Θεοδώρου, Πρεζεράκος. Επίσης αγωνίστηκαν οι Κράιας, Ράπτης, Παληός, Κοντοτάσιος.
ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ (Γιάννενα): Μαχαίρας, Πούλιος, Ντούλιας, Ρέσσος, Αντωνίου, Δούμας, Τσόλκας, Καλτσούνης, Γκαζιάνης, Φάης, Καλάσιος. Επίσης αγωνίστηκαν οι Ζαρπαλάς, Δρόσος, Κακαΐδης, Λιόντος.

Το ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ευχαριστεί τις εταιρείες EXALCO, YTONG-THRAKON, KEBE, ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ και τον Φο.Δ.Σ.Α. Ν. Λάρισας για την χορηγία τους στη διοργάνωση.